top of page

ABOUT

ISSY is ontstaan uit een groep jongeren die een scholenband uit de middelbare school wilden voortzetten. Vijf jongeren komen uit Don Bosco en drie jongeren uit Regina Caeli. In juli 2017 zijn ze samengebracht door het RIS, een organisatie uit Dilbeek. We zijn doorheen het jaar begeleid geweest door Hilde Janssens, David Robberechts en Piet Walravens.
 

Elk lid van de organisatie heeft Zuid-Afrika al eenmaal bezocht. Uit die ervaring is de liefde voor het land alleen maar gegroeid. Van daaruit willen we een project opstarten.

 

Na een aantal vergaderingen zijn we tot het besluit gekomen om iets te doen rond jeugdwerking. We willen eerst ervaring opdoen in de projecten van bestaande organisaties en nadien zelf een project opstarten.

Aangezien de beide scholen een scholenband hebben met een school in Stellenbosch lijkt het ISSY interessant om het project daar uit te proberen en op te starten. Dankzij de vele contacten hopen we het project tot een goed einde te brengen.

 

De afkorting ISSY staat voor International Strengthening of Surroundings for Youth. De naam staat voor het ondersteunen van omgevingen voor jongeren over de hele wereld.

 

In het land zagen we verontrustende situaties met kinderen en jongeren waarvan we denken dat ze verholpen kunnen worden. We zagen ook veel interessante kleine initiatieven rond jeugdwerking.

Vanuit die ervaring en onze eigen ervaringen en talenten voelen we dat we een bijdrage kunnen leveren binnen jeugdwerk. We hebben de mogelijkheid gekregen om met zowel de oud-leerlingen van Don Bosco als van Regina Caeli de koppen bij elkaar te steken om het mogelijke in realiteit om te zetten.

​

Berto, Hanne, Iris, Jenne, Linde, Ludivine en Lukas

bottom of page